Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa bedane t-shirt lan kaos?

2023-08-30

Apa bedane t-shirt lan kaos?

Bedane kaya ing ngisor iki:

1. Wujud lan gaya loro iku beda.

A Kaosyaiku lengen cendhak tanpa iker-iker rasukan lan ora ana kancing, dene kaos ana kancing baris ing ngarep lan duwe kerah.

2. Kain loro iku beda.

Kaos biasane digawe kanthi teknik nyulam, elastis lan nyaman kanggo nyandhang. Kaos digawe saka kain tenun, sing nduweni elastisitas sethithik lan luwih kompak kanggo nyandhang.

3. Mangsa loro iku beda.

Kaos biasane nganggo lengen cendhak, cocok kanggo dina musim panas. Kaos kasebut nduweni lengen dawa, sing bisa tahan kadhemen. Cocog kanggo awal musim semi lan awal musim gugur nalika dipakai minangka sandhangan njaba, lan cocok kanggo pungkasan musim gugur lan awal mangsa nalika dipakai minangka sandhangan njero.

4. Panggonan sing cocog kanggo wong loro iku beda.

Kaos cocok kanggo atmosfer omah sing santai lan nyaman, dene kaos cocok kanggo setelan kantor resmi.

Informasi lengkap:

Popularitas T-shirt kanthi skala gedhe wiwit ing taun 1970-an. Ing taun 1973, "Wanita Fashion Daily Wear Daily" ngakukaospadha dadi juru wicara utama saka counterculture taun. Ing taun 1975, kacarita 48 yuta kaos sing dicithak banjir ing pasar sandhangan ing Amerika Serikat, gedhe lan cilik, lan njaga momentum iki nganti pirang-pirang taun.

Pola lan tembung ingkaosbisa dicithak anggere sampeyan bisa mikir. Iklan humor, guyonan satir, cita-cita sing ngremehake awake dhewe, kepinginan kanggo gawe kaget donya, lan swasana ati sing ora bisa dikendhaleni kabeh dibuwang ing kene.

Kaos kasebut asline nuduhake sandhangan tunggal sing nganggo lengen cendhak sing digunakake kanggo nyepetake busana, yaiku, klambi kanthi lengen sing dicopot. Ing Dinasti Song, ana jaket tanpa lengen. Ing njero ana klambi cendhak lan cilik, lan klambi dawa sing dianggo ing njaba.

Contone, ing "Water Margin" "Lin Jiaotou Fengxue Mountain God", Lin Chong "goyangake kabeh salju ing awak, lan nyopot tutup ndhuwur (jas awak ndhuwur) klambi putih" minangka conto. Ing jaman kuna, wanita nganggo jaket cendhak sing diarani "shanzi" utawa "setengah sandhangan". Ing puisi "Miscellaneous Memories", Yuan Zhen, penulis Dinasti Tang, duwe baris "Elinga Kaos Shuangwen".

Ing pungkasan Dinasti Qing lan wiwitan Republik China, amarga panyebaran gaya Eropa ing sisih wétan, wong wiwit nganggo jas, nganggo kaos ing jero jas minangka klambi, lan dasi nganggo bukaan ing. tengah, biasane karo limang tombol.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept