Ngarep > Kabar > Warta Industri

Kaos kok diarani kaos

2023-08-30

Kaos kok diarani kaos

Alasane kokkaosdiarani T-shirt amarga iki minangka transliterasi saka basa Inggris "T-shirt". Babagan asal-usul kaos, ana sing ngarani ana hubungane karo buruh dermaga, lan ana sing ngomong yen ana hubungane karo pelaut. Banjur berkembang dadi gaya unik. sandhangan.

Wujude kaos kaya aksara “T”, lan pocapan “kaos” meh padha karo klambi, mula diterjemahake dadi kaos. Dicritakake ing Amerika Serikat ing abad kaping 17, ana buruh dermaga sing duwe spesialisasi mbongkar tèh. Padha nganggo sandhangan kaya iki kanggo kerja. Amarga karyane ana hubungane karo teh, lan tembung Inggris kanggo teh yaiku "Tee", sandhangane buruh dermaga diarani "Tee".Kaos".

Teori liyane yaiku ing abad kaping 17, nalika para pelaut Inggris nganggo rompi kanggo nyambut gawe, rambut kelek bakal mengaruhi tampilan kutha, mula dheweke kudu nambah rong lengen cekak ing rompi kasebut. Rong lengen cendhak iki kanggo nutupi rambut ketiak. Dadi ana "T-shirt". Kacarita Julius Caesar ing Roma kuna tau nganggo "T-shirt". Saiki angel ngerteni asal-usul kaos, nanging kaos wis dadi sandhangan populer ing saindenging jagad.

Ana akeh werna sakakaossaiki, lan wangun lan pola uga sugih banget. Akeh wong bakal nganggo T-shirt ing mangsa panas amarga luwih adhem. Ana uga sawetara kaos sing bisa disesuaikan karo pola, lan saben wong bisa nggawe kaos dhewe, sing uga bisa nyegah wong supaya ora nabrak kaos.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept